Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Helena-Reet: TOP10 mediegrupper i Skandinavien – Bonnier, Sanoma, MTG, Schibsted, Egmont, Aller, YLE, Otava, Alma, NordenBladet

Helena-Reet: TOP10 mediegrupper i Skandinavien – Bonnier, Sanoma, MTG, Schibsted, Egmont, Aller, YLE, Otava, Alma, NordenBladet

OHMYGOSSIP – Det händer vansinnigt mycket hela tiden. Jag vill hålla er uppdaterade till 100 % om alla mina företag men jag misstänker, om jag ens hinner presentera tio procent av allt det som händer varje dag. Dilemmat är om man ska skriva blogg oftare med mycket kortare texter eller mer sällan och grundligare. Vad föredrar ni?

NordenBlandet och dess site OHMYGOSSIP växer vansinnigt fort! En sådan snabb tillväxt hade jag inte kunna ens önska mig i mina vildaste fantasier! NordenBladet tävlar idag med varierande framgång om läsare från TOP10-listan för de största mediegrupperna i Skandinavien (Bonnier, Sanoma, MTG, Schibsted, Egmont, Aller, YLE, Otava, Alma, NordenBladet) och är bland TOP5 inom de bästa sociala medierna i Skandinavien – denna placering har uppnåtts tack vare den stora internationella läsarkretsen för OHMYGOSSIP. Min dröm är att göra NordenBladet till #1 tidning och online-publikation inom Skandinavien och NordenBladets nöjessite OHMYGOSSIP till #1 tidskrift och online-produkt i Skandinavien!

Jag vet att jag drömmer stort – men när man tittar på andra aktörer inom Skandinaviens mediamarknad, ser man, att vi är på rätt väg – NordenBladet (liksom Sanoma och Modern Timers Group) är jämfört med andra stora mediepublikationer egentligen bara barnet när det gäller starten! Bonnier grundades för 213 år sedan och NordenBladet för 5 år sedan, och det att vi redan nu jämförs på framgångslistorna är enligt min mening ett lysande resultat! Naturligtvis kan vi växa mycket mera men jag känner i mitt hjärta att vi är på rätt väg, och att framgång av denna kaliber gör att hjärtat slår extra snabbt!

En liten överblick över TOP10 mediegrupper i Skandinavien:

Bonnier – Grundades för 213 år sedan
Bonnier är ett svenskt förlag som grundades år 1804. Företaget fick sin början när Gerhard Bonnier grundade en bokhandel i Köpenhamn. År 1837 grundades förlaget Albert Bonnier Förlag i Stockholm. År 1924 köpte familjen Bonnier majoritetsinnehavet av den svenska dagstidningen Dagens Nyheter, år 1929 Ahlen&Akerlund som då var Sveriges största tidningsförlag. År 1944 grundade Bonnier den framgångsrika kvällstidningen Expressen. År 1950 började Bonnier ge ut serietidningar. År 1965 började Bonnier ge ut tidskrifter för olika branscher. År 1973 utökades familjeföretaget med filmbranschen när det köpte den största producenten av filmer i Sverige SF. År 1976 började ges ut affärstidningen Dagens Industri som tillhör familjen Bonnier. År 1984 började Bonnier trycka tidskriften Science Illustrated. År 1989 grundade Bonnier tidningen Äripäev. Från och med år 1997 har Bonnier undan för undan skaffat sig aktier i Sveriges största tv-kanal TV4, och numera har Bonnier nära 99 % av aktierna. År 2005 köpte Bonnier den finska tv-kanalen MTV3 och radiostationen Radio Nova. År 2006 köpte Bonnier delar av det amerikanska förlaget World Publication, som ger ut ca 50 tidskrifter och basar för nära 50 nätsidor. Numera är Bonnier representerad i 25 länder och sammanlagt har koncernen aktier i 175 företag runt om i världen. Bonnier är fortfarande ett familjeföretag.

Sanoma – Grundades för 18 år sedan
Grundades år 1999. Sanoma Oyj (fram till 2008 SanomaWAOY) är den största mediekoncernen i Finland och den andra största i Skandinavien som är verksam i över 20 europeiska länder. Företagets huvudkontor är i Helsingfors. I företaget arbetar ca 19 500 personer. I koncernen finns till exempel den största dagstidningen i Finland och Norden Helsingin Sanomat. Nelonen Media som tillhör koncernen har sex tv-kanaler, den viktigaste av dessa är Nelonen.

Modern Times Group (MTG) – Grundades för 20 år sedan
Grundades år 1997. Modern Times Group (MTG) är ett svenskt medieföretag. MTG grundades 1997 av Kinnevik som var ett investmentbolag, som ägde medieföretag, genom att förena företagen Viasat och Metro International under namnet Modern Timers Group. Viasat är en grupp tv-kanaler där det ingår till exempel TV3 (den första kommersiella tv-kanalen i Sverige, som började sin verksamhet år 1987), ZTV, Viasat Sport och TV1000. Metro International var ledande bland gratistidningskedjor. MTG är introducerad på börsen i Stockholm, det är känt som MTGA och MTGB.

Schibsted – Grundades för 178 år sedan
Grundades år 1839. Schibsted är en norsk mediegrupp som är verksam i 20 länder, i synnerhet i Norge och Sverige. Företaget är noterat i värdepappersbörsen i Oslo. I Estland var företaget tidningarna Postimees och Õhtuleht och tv-kanalerna Kanal 2 och Kanal 11,  år 1998 köpte det Sõnumilehti. Schibsted är verksam i olika mediebranscher som: tidningar, television, förlagsbransch, multimedia och mobilservice. Schibsteds aktier köps genom börsen i Oslo.

Egmont – Grundades för 139 år sedan
Egmont-koncern (tidigare Gutenberghus Group) grundades 1878 i Köpenhamn och är ett danskt medieföretag. Egmont Harald Petersen grundade Egmont Group år 1978.

Aller – Grundades för 144 år sedan
Grundades år 1873. Aller Media är en nordisk mediegrupp vars huvudkontor är i Köpenhamn, Danmark. Aller Medias mest kända varumärken är Elle, Cafe, Familie Journalen, Femina, Allers och Se og Hør. Aller Media grundades år 1873 i Köpenhamn av Carl Aller och hans hustru Laura Aller, och under 1890-talet utvidgades företaget till Sverige och Norge och år 1992 till Finland.

Yle – Grundades för 91 år sedan
Yle (hela namnet på finska Yleisradio Oy och på svenska Rundradion Ab) är en finsk statlig tv- och radiokoncern som grundades år 1926. Yle är ett statligt rundradioföretag som har mycket gemensamt med det brittiska BBC, för när det bildades kopierade man mycket från mallen BBC. Yle tillhör Finska staten (99,98 %). Yle har fyra nationella tv-kanaler, 13 radionät och 25 lokala radiokanaler. Finland är officiellt ett tvåspråkigt land – ca 5,5 % av Finlands befolkning har svenska som modersmål.

Otava – Grundades för 127 år sedan
Otava (officiellt Kustannusosakeyhtiö Otava) är ett av de äldsta och största förlagen i Finland. Otava har bland annat gett ut böcker av Eino Leino, Veijo Meri, Marja-Liisa Vartio, Paavo Haavikko, Tuomas Anhava, Mauri Kunnas, Antti Tuuri, Kjell Westö och Laila Hirvisaari (tidigare Hietamies). Otava är ett aktiebolag som grundades år 1890. Det är en del av Otava-koncern (Otava Oy). Chefredaktör har från år 2009 varit Pasi Vainio. Aktiebolagets omsättning var år 2014 54,5 miljoner euro, och vinst 7,2 miljoner euro.

Alma – Grundades för 168 år sedan
Grundades år 1849. Alma Media är ett mediebolag som koncentrerar sig på digital service och förlagsverksamhet. De mest kända varumärken inom Alma Media är Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti, Talouselämä Monster.fi och Etuovi.com. Alma Media sysselsätter ca 2 400 personer.

NordenBladet – för 5 år sedan
NordenBladet är en av de största mediegrupperna i Norden baserad på läsarantal (över 7 miljoner läsare i månaden) vars huvudkontor ligger i Tallinn i Estland. Grundare år 2012 är ägaren av den internationella siten OHMYGOSSIP och den mest kända bloggare i Skandinavien och den mest följda kvinnan inom de sociala medierna Helena-Reet Ennet. Är verksam i 17 länder, huvudsakligen i Estland, Finland, Sverige, Amerika, England, Brasilien och Ryssland. De mest kända varumärken inom NordenBladet är NordenBladet, OHMYGOSSIP, OHMYGOSSIPteen, Ohmygossip Couture och Bloglist24.Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory