Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Helena-Reet: Med barnen runt Finland med bil (VOL6 – Levi Hotel SPA i Sirkka, restaurang Kekäle, fantastisk natur, skidbackar osv osv) + MASSOR MED BILDER!

Helena-Reet: Med barnen runt Finland med bil (VOL6 – Levi Hotel SPA i Sirkka, restaurang Kekäle, fantastisk natur, skidbackar osv osv) + MASSOR MED BILDER!

OHMYGOSSIP – Vår stora rundresa i Finland har fört oss riktigt upp i norr, och som jag beskrev i förra brevet (läs HÄR), ju längre ut i norr, desto mer fängslande blir Finland. Vägen mellan Kolari och Kittilä var som en saga – renar överallt längs vägen och även på vägen. Jag och barnen suckade och himlade med ögonen varje kilometer vi åkte. Det var en mycket unik känsla. Dessutom är dessa trakter rätt öde med mycket natur som jag verkligen gillar.

Jag tordes inte köra fort för att inte krocka med renar, och vi tog paus vid varje stubbe för att fotografera, och därför tog bilresan från Uleåborg till Sirkka via Kolari otroligt lång tid. När vi äntligen kom fram var klockan redan åtta och jag var rätt trött av körningen. Före resan hade jag gjort min läxa grundligt och tänkt noga igenom, var vi skulle sova över för att få mest möjligt ut av resan. I Sirkka i norra Finland valde jag Levi Hotel SPA (Levintie 1590, 99130 Sirkka, Finland) – det trevligaste stället att stanna med barn – bra läge mitt i centrum, trevlig, stor och avgiftsfri parkering, högklassigt hotell, lyx rum, bra service, många bra restauranger, SPA och bassänger, kort avstånd till forts till allting (till exempel till skidbacken, souveniraffärer). Med andra ord allting som man behöver på ett och samma ställe. Att vårt boende blev så superlyxigt berodde även på det att vår Superior-rum hade sammanfogats med intilliggande Junior-svit, så att vi hade tillsammans två separata sovrum, två separata toaletter och badrum, bastuavdelning, två balkonger, utan att tala om mindre bekvämligheter (tre stora platt-TV, kassaskåp, strykbräda och strykjärn, torkskåp för kläder, Wi-Fi, tofflor, morgonrockar osv). Till barnen fanns två korgar handgjord choklad, läskedryck och godis och kramdjur, och i rummet väntade oss complimentary (gratis) inbjudan för tre till Kakäle-restaurang (Levis nyaste och mest omtyckta toppen restaurang) och välkomstkort från hotellets manager. Dessutom kom hotellets VD personligen och hälsade oss välkomna! Jag är så rörd över det att NordenBladet tas emot så hjärtligt och personligen överallt – det ger en varm känsla! Tack för den fantastiska överraskningen och presenten!View this post on Instagram

When you’re in Lapland , choose hotel with Finnish sauna ??‍♀️ ☺️ We stay at two bedroom + large living room hotel + three bathroom + sauna and private bar suite at Levi Hotel Spa (@levihotelspa) and can not be happier with our choice… such a lovely place! #levihotelspa #levifinland #sirkka #northfinland #lappi #lapland #visitlapland #luxuryhotel #richkidsofinstagram #luxuryhotels #qualityvacation #nordicvacation #nordicholidays #nordicblogger #nordicbloggers #arcticbloggers #arcticholidays #lovelapland #reseblogg #levilapland #teenbloggers #teeninfluencer #teeninfluencers #richteens #resebloggare #levintie #luxuryinlapland #OHMYGOSSIPteen #EstellaElisheva #NordenBladet

A post shared by Helena-Reet Ennet (@helenareetennet) on

När vi hade bekantat oss med alla rum och faciliteter bestämde vi samma kväll besöka LEVI SPA som tillhör hotellet. Även om SPA ligger i ett annat hus än hotellet kan man ta sig dit praktiskt genom gångar utan att behöva gå ut. SPA var mycket bra och stort, och jag gillade det att det fanns trevliga rör men inget av dem var farligt – för snabbt rinnande eller fall till vatten från för stor höjd. Till mig som mor gjorde det tillvaron mycket bekvämare. Som expert på finska ”SPA-centra” kan jag säga att enligt mig var det det bästa SPA i Finland, och om inte bäst så i varje fall bland TOP 3. Härligt varmt vatten, många olika slags bassänger, bastur, två stora separata bassänger inomhus och bassänger och jacuzzi utomhus. Dessutom hade man en mäktig utsikt mot fjällen!

Efter SPA arbetade jag ett tag med datorn, Ivanka Shoshana bredde ut sina leksaker i vardagsrummet och lekte med dem, samtidigt som Estella Elisheva arbetade med våra sociala medier. Av hela rundresan i Finland, som vi gjorde i oktober-november, gjorde vi live-sändningar även på Instagram (@helenareetennet) och nu det ena resebrevet efter det andra kan man läsa på sajter på fyra språk – på estniska (NordenBladet.ee), på engelska (NordenBladet.com), på finska (Ohmygossip.fi) och på svenska (Ohmygossip.se). I resebreven skriver jag noga var vi var och jag tipsar om nyttiga kunskaper och intressanta fakta och dessutom intressanta länkar till olika ställen i Finland – heta resmål, pärlor att upptäcka, premium-hotell, toppklass restauranger, SPA-centra, äventyrsparker, djurparker, butiker, köpcentra, historiska ställen, badorter osv. Med andra ord massor av intressant information! Den genomsnittliga läsaren av NordenBladet är en förmögen nordisk kvinna som är 45+, som har barn, och varje dag görs tiotusentals sök om resmål och turism i vår portal. NordenBladet har med åren blivit den största media publikationen i Skandinavien om kunskap, artiklar och länkar om de nordiska länderna.

17 km från Kittilä centrum och flygplatsen ligger ett centrum för aktiv idrott och även vilohem Levi som har utnämnts mer än fyra gånger till Finlands bästa skidcentrum, och det är verkligen magiskt och vackert, och där är det mycket trevligt att semestra med familjen. Skandinaviens trygghet och bekvämlighet, mystiken och skönheten i nordiska skogar och naturen, omtanke och hjärtlighet som är typiskt för små orter. Många reser till Levi under vintermånaderna, för ingenstans i världen är det lika mycket snö och fina utförsbackar som där, men jag säger att under våren, hösten och sommarmånaderna får man ingalunda mindre upplevelser där! Fängslande skogar, fjällar och vandringsstigar, sympatiska timmerhus och en liten, fridfull semesterby, golf-banor, renar och nordisk mystik i varje steg – utan att tala om norrsken, som just i dessa trakter finns det som mest att se! Även om ni är långt borta från norden, väntar er i Lappland toppenbra service, de bästa restaurangerna, toppen stor SPA centrum och kvalité. För övrigt inte så långt därifrån ligger hemorten till den berömda häxan i Lappland – Näkkäläs häxa, som är känd för sina stora konster i hela Skandinavien. Folk kan berätta att hon samlar krafter och energi just i skogarna nära Levi.

När vi hade ätit frukost, beslöt vi att gå på stan. Det finns mycket att upptäcka i Levi, jag gör snart ett eget brev om det, men jag presenterar en kort version även här. För dem som reser med bil (som vi) är det extra fint att bekanta sig med Levi, för man kan resa genom hela närområdet snabbt och bekvämt. Även för fotgängare är det bekvämt att besöka allting, till exempel från Levi Hotel SPA ligger allting nödvändigt bara ett stenkast bort. Levi Express Gondol kan man köra med till fjällen för att titta på utställningen Samiland Exhibition – upplevelser är både körningen i fjällen och själva utställningen. Adress Tunturitie 205, 99130 Levi. Levi Lapinkylä (Isotalontie 285), 12 km från Levi mot Rovaniemi är en fin by bestående av igloos, där man även kan titta på renar. Omtyckta ställen är även Harjatie 2 (8,5 km från Levi) Sky-restaurang i norr och Levis Igloors. Under vintern håller Akantie 180 (7 km från Levi) öppet Levi Ice Gallery och is restaurang.

rrrrVi tillbringade två fantastiska dagar och två ännu mera fantastiska kvällar i Levi. Under båda dagarna besökte vi SPA och bekantade oss med orten. Det var så vilsamt och det kändes så gott att vara, att jag skulle ha velat stanna där en längre tid. Höjdpunkten andra dagens kväll var middagen på restaurang Kekäle. Middag med tre rätter med världens bästa mat, i en omgivning som nyligen restaurerats i en modern och vacker restaurang! Mums…. Maten tystnade munnen och dukningen var så vacker (titta på foton och videor även på Insta!). Barnen var helt exalterade över Levi, Estella Elisheva sade till och med att hon absolut vill bli rik som vuxen, för de rika har ett så fint liv. Att resa och upptäcka nya spännande ställen är verkligen roligt, i synnerhet om man kan reservera tid till njutning. Den som ser och uppskattar små saker, upplever mycket i sitt liv! Utan tvekan är det bra att vara rik, men rikedom är även sättet att tänka, livsstilen och attityden, som börjar i våra egna huvuden.

Nästa dag väntade oss ändå en körning till Rovaniemi. Om det i nästa brev.
Kram!


Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory