Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Helena-Reet: Känslofullt veckoslut – Maily Lubergs begravning i Lääne-Nigulas kyrka

Helena-Reet: Känslofullt veckoslut – Maily Lubergs begravning i Lääne-Nigulas kyrka

OHMYGOSSIP – Förra veckoslutet var mycket känslofullt för mig. Under midsommaren fick jag ett sorgligt besked om att en av mina väninnor, kära Maily Luberg, hade dött. Maily (35) kämpade mot akut leukemi (blodcancer) i över tre års tid, emellanåt var vi till och med helt säkra på att hon var botad från cancern, men tyvärr kom den svåra sjukdomen tillbaka. Så sent som i april fanns det hopp om att hitta vård. Tillsammans med cancerstiftelsen ”Kingitud elu” (på svenska donerat liv) fick hon ihop tillräckligt med pengar för att bekosta dyr vård, men tyvärr hjälpte inte längre dessa mediciner.

Jag kände Mailyn i mer än tio år. När mina barn var små, var hon hos oss som hembiträde – hjälpte till med barnen och med trädgårdsskötseln. Maily var från landet (från Taebla) och var flitig, kunnig, välvillig och ärlig. Alltid vänlig och hjälpsam. Vi blev snabbt vänner och vi blev även vänner i våra familjer. Sedan gjorde hon snabb karriär i ett näringsföretag – började i kassan, men avancerade redan under första året till butikschef. Precis innan hon dog hade en av hennes drömmar gått i uppfyllelse – ett helt eget hem (ett eget hus).

För att tala om mer positiva saker, Maily hade ett fantastiskt äktenskap – hennes man Marek förklarade henne redan som 4-årig, att han skulle gifta sig med henne, och så blev det. De hade en vänskap och en kärlek som varade hela livet. Under tio års tid satte vi många gånger framför kaffekoppen och pratade öppet om människor, men aldrig hade hon någonting negativt att säga om sin egen man. Jag tror att Maily och Marek upplevde tillsammans mer kärlek än de flesta andra människor under 70 år tillsammans.

Det är otroligt deprimerande att delta i en så ung persons begravning. Det är helt mot naturen. Jag säger ärligt, att jag fortfarande har svårt att förstå att hon inte länge finns till. Du var kär! Vila i frid, kära Maily.

Här under några foton på Maily, som är tagna under en gemensam resa till Kreta.
Tags assigned to this article:
Maily Luberg

Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory