Ohmygossip.se / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP teen / Mode & Sköhnet / Kärlek, Psykologi & Relationer / Nöje & Kändisar / Gourmet / Various / Shopping NordenBladet.se / Nyheter, Gemenskap & Företag / Resa & Kultur / Blogg av Helena-Reet / Hem, Familj och Barn / Hälsa & Andlighet / Dagliga nyheter

OHMYGOSSIP

Feng shui: STOPPA inte din chi-ström – bli av med onödigt skräp redan i dag och öka din livskvalité! Lärdom om hur man medvetet kan förbättra hemmets energi

Feng shui: STOPPA inte din chi-ström – bli av med onödigt skräp redan i dag och öka din livskvalité! Lärdom om hur man medvetet kan förbättra hemmets energi

OHMYGOSSIP – Feng shui är en urgammal kinesisk lära som betyder medvetet skötande av hemmets energi. Skötsel som görs genom att harmonisera – att ta bort dåligt inflytande och att lägga till positivt inflytande. Vad kan vi ändra med hjälp av Feng shui? Framför allt chi-energi som finns runt om oss och inom oss som är livsenergins rörelser och dess egenskaper.

Feng shui är en av åtta kinesiska grenar inom medicin. Till det ingår även självutveckling, meditation, rörelser (tai chi, yoga), näring, massage och kroppsarbete, akupunktur och örtväxter, filosofi och kosmologi. Alla dessa har ett gemensamt koncept: tao (universal livskraft); chi eller energi (energi i oss och runt oss); teori om yin och yan (feminin och maskulin sida); fem element (träd, vind, jord, metall, vatten) och bagua (teori om 8 zoner).

Enligt Feng sui borde vi, när vi inreder vårt hem, ta hänsyn till den energi som finns runt oss och lära oss att få den att fungera till fördel för oss. Om du har mycket skräp i ditt hem, kan inte energin röra sig fritt, precis som blodet som inte kan röra sig fritt när det finns en propp i en blodåder. Båda situationer kan försämra din livskvalité. Energi för med sig nya möjligheter, rikedom, god hälsa och allt annat som människorna anser tillhöra lyckan. Därför hjälper Feng shui dig effektivt att klara av livets återvändsgränd!

Människor som har ett samlarproblem som psykologiskt klassats som störning, anser att sådant skräp är en del av deras egen identitet. Kanske har du råkat se tv-program där sådana “samlare” fått avstå från sina saker. Det är dramatiskt, men det förändrar deras liv totalt.

Att frigöra sig från prylar kan förändra även ditt liv, även om sakerna inte direkt hade förstört det. Även om att lämna bort prylar med sina minnen och känslor kan vara emotionellt tungt, behöver det inte göra ont när du kan frigöra dig från dessa sakers betydelse i ditt liv.

Tänk först varför du sparar några saker. Tror du inte att du förtjänar någonting bättre? Känner du skuld om du slänger saker som du fått som gåva? Ge samlandet av ting dig en känsla av rikedom även om sådant skräp kan vara ett hinder för sådana möjligheter som ger dig verklig rikedom?

Vanliga vanor vid att samla ting:

#1: Att samla omkring sig halvfärdiga och ofullständiga föremål och företag. Slutför dina sysslor genom att ge dig själv en absolut tidsfrist. Om saken/föremålet inte blivit planenligt färdigt i tid, sälj det, ge det bort till någon annan eller släng det.

#2: Trasiga saker: Laga dem, ge till någon annan att laga eller släng dem.

#3: Att till alla medel hålla fast vid begagnade kläder.

#4: Skräp.Kolla vilka saker du har och lämna kvar alla dem som du verkligen gillar, som passar till ditt hems inredning och som ger dig glädje. Gruppera dem.Skapa en egen plats för alla saker i ditt hem och släng alla de saker som inte har en egen plats.

#5: För stora saker för ditt hem. Kolla kritiskt alla de saker som tar för mycket plats i ditt hem.

Börja förbättra ditt liv redan i dag! Titta runt om dig. Vad säger sakerna om dig?

Källa: NordenBladet.ee


Tags assigned to this article:
Feng shui

Annons:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory