OHMYGOSSIP

Estlands långvariga koppleriskandal blev ännu smutsigare: mellanhanden till den skandalomsusade Iraj Zand var även Iris Tomson, som förmedlade kontakten mellan Zand och tonåringar på ett barnhem

Estlands långvariga koppleriskandal blev ännu smutsigare: mellanhanden till den skandalomsusade Iraj Zand var även Iris Tomson, som förmedlade kontakten mellan Zand och tonåringar på ett barnhem

OHMYGOSSIP – Redaktören för programmet Kuuuurija (på svenska ”månforskare”) började följa den skandalomsusade affärsmannen Iraj Zands aktiviteter. Iraj Zand har presenterat sig som den stora supportern av Estlands barnhem, vilket mannens advokat Indrek Leppik har styrkt. Kuuuurija visade bilder från ett läger för barnhemmet Dorpats Mäki, som ordnades av PR-redaktören Iiris Tomson, spalten Ohmygossip.ee förmedlar programmet Kuuuurija.

Iris Tomson vägrade yttra sig om saken och krävde att alla frågor skulle sändas till barnhemmets ledare Helle Siigur. Ledaren sade att Iraj Zand aldrig någonsin gett sitt bidrag direkt till barnhemmet, alla läger och utlandsresor har Iris Tomson ordnat.

Iris Tomson har för flera år sedan kopplats ihop i media medel en nyhet som säger att hon stödjer månggifte och hon var under en längre tid en av sin arabiska mans många hustrur. Då sade Tomson till Buduaar: ”Enligt islam är det tillåtet för en man att ha fyra hustrur, och han måste behandla dem lika. Månggiftet är en skyldighet och ett ansvar, till exempel i många arabiska länder behövs ett tillstånd för det – mannen måste kunna bevisa att han kan försörja mer än en hustru. Ingen tvingar ingen, för alla kvinnorna måste ge sitt samtycke att de är lagliga hustrur och att de uppfostrar sina barn tryggt. Varför skulle det vara ett problem i väst om alla parter är nöjda? Jag tycker att det snarast är problem med västvärldens älskarinnor som ofta lämnas med brutet hjärta och som är förlorare”.

På sommarläger fanns också tonårstjejer. Flickorna deltog i seminarier som skulle förbereda dem till ett självständigt liv. En av talarna var den kvinnliga parten av koppleriskandalen Laura Kõrgemäe från Invidia Agency.

Bakgrund: Estlands TV 3 sände ganska nyligen en berättelse om hur Laura Kõrgemäe, ägaren av modell- och PR-firman, kan ha varit mellanhand i sexbisness och människohandel i skuggan av sitt företag under tio års tid. Lika gammalt är Kõrgemäes och hennes förra affärspartners företag Invidia Agency. Grundaren av Invidia-företaget är Teet Järvet som nyligen blev dömd för att ha krävt mutor på nära 50 000 € och för innehav av narkotika och psykotropiska ämnen. Rätten gav Järvet även tre års näringsförbud. I den koppleri anklagade Laura Kõrgemäes (31) företag har även varit med den förra fästmannen Erik Karu. Han har varit bland annat en affärspartner med Järvet. Karu var styrelseledamot och delägare i företaget från 2007 till 2014. Före det skrev tidningarna om parets förlovning och om det gemensamma hemmet men år 2014 lämnade Karu platsen som styrelseledamot. Några månader senare förändrades de glada tonerna i tabloid-tidningarna mot parets separation. När Karu och Järvet lämnat företaget tog Kõrgemäe över hela företagets ägande och ledning och grundade modellagenturen med sin väninna Kerstin Koorti som senare lämnade företaget.

Startbilden: I bilden har ungdomarna T-shirt med logo från Iraj Zands hotell. Just till detta hotell sökte Zand även estniska flickor. I en av bilderna var Iiris Tomson med barn på utlandsresa och tackade i sociala medier herr Zand för detta. (Utdrag från programmet Kuuuurija).
Källa: Ohmygossip.ee

Läs också: Genom Laura Kõrgemäe träffade Iraj Zand Miss Estonia: Zand våldtog mig och tvingade mig förmedla flickor – VIDEO!Annons:
error:
Copyright © NordenBladet 2008-2018 All Rights Reserved.
Skandinaviska / Nordiska nyheter och information på svenska.
Scandinavian / Nordic news and info in Swedish.
Nordic News Service & Link Directory